Noorderkwartier-West
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Tweede Leidse Geuzenspelen/Burendag

Buurtbarbecue Robert Kochplaats

Buitenspeeldag Robert Kochplaats

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

www.leiden-noord.nl

Nieuwe website

Feestelijk nieuws! Wij zijn het, Leiden-Noord. We willen jullie lat...

Feestelijk nieuws: vanaf nu hebben wij een nieuwe website www.leiden-noord.nl

Dinsdag namen zo'n 100 bewoners en andere belanghebbenden deel ...

Update derde participatiebijeenkomst over het Energiepark

 
 
 

Nieuwe naam Buurtvereniging en de Algemene Ledenvergadering

In september afgelopen jaar zijn de statuten aangepast en heeft onze buurtvereniging de naam 'Buurtvereniging Groenoord-Zuid/Nieuw Leyden/Noorderkwartier-West'. De verkorte naam is: Buurtvereniging GNZ NL NKW.
 

Stand van zaken:

 • m.b.t. de Nieuwe Energie: Het participatie traject is begonnen. De eerst stap is gewonnen, het eerdere plan hier grootse evenementen te laten plaatsvinden is van de baan. Het Leids Nieuw Bolwerk is in gesprek met een ontwikkelaar voor een plan voor het woondeel.  De fietsverbinding over de dam zal in september worden gerealiseerd. Meldingen inzake overlast van de daklozen zal na de openstelling van de brug geregistreerd worden.
 • m.b.t. Lead: 7 maart zal de Raad een besluit nemen over de uitgangspunten van de bouwproject. Vanuit het voorzittersoverleg zal vóór die tijd een brief naar de gemeente gaan m.b.t. alle ontwikkelingen en projecten in de wijk en de vraag naar een duidelijk opvolging van het huidige W.O.P.(wijkontwikkelingsplan). Het plan dat er nu ligt is inmiddels al 15 jaar oud.
 • m.b.t. Meet&Greet: De ruimte zal alleen voor kleinschalige bijeenkomsten en vergaderingen gebruikt gaan worden. Geen grote bijeenkomsten, muziek etc. meer in verband met mogelijke overlast. De ruimte zal dit jaar ook weer dienen als stemlokaal bij de Provinciale en Waterschap verkiezingen op 20 maart en bij de verkiezingen voor het Europees parlement op 23 mei. Voor deze twee dagen wordt hierbij een oproep gedaan aan mensen die willen helpen bij het zorgen voor gezelligheid, ontvangst en de koffie. Mensen die willen helpen kunnen een berichtje sturen naar Nieuwsbriefgroenoord@gmail.com.

 

Algemene Ledenvergadering:

Dit jaar is de Algemene Ledenvergadering op woensdag 3 april om 20.00 u in Meet&Greet. Het thema op de vergadering  zijn de ontwikkelingsprojecten  in onze wijken. Voorlopig staan de volgende punten op de agenda:

 1. De herinrichting van de Maresingel.
 2. De fietsverbinding over de singel.
 3. De herinrichting van de Hansenstraat inclusief geveltuintjes.
 4. De wandelboulevard lang de Haarlemmerweg
 5. Het Energiepark
 6. De plannen Lead.

Verder zullen de twee vaste agendapunten besproken worden:

 1. De samenstelling van het bestuur. 
 2. Het financieel jaaroverzicht 2018.

 

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Verslag Burendag in Groenoord Zuid, NKW en Nieuw Leyden (door Emile van Aelst)

Zaterdag organiseerden de wijken Groenoord Zuid, Noorderkwartier-West en Nieuw Leyden gezamenlijk Burendag 2014. Tegen drie uur begon het feest met en optreden van drumfanfare FBL op het gele plein in het midden van de twee wijken...

 
 

Leer mij Greet van Meet&Greet kennen

Het pand met het verhaal staat deze keer in de Raamstraat. Op nummer 17 om precies te zijn. Woensdag 27maart is De Reizende Ontmoeting daar te gast bij Meet&Greet. Door een ongedwongen ontmoetingsplaats te bieden, stimuleert De Reizende Ontmoeting het Nieuwe Netwerken in Leiden. Dat betekent dat iedereen tussen 09.30 en 12.00 uur kan binnen lopen; zeker als je nieuwe netwerkcontacten zoekt.

 
 

18 Januari Algemene Ledenvergadering Groenoord-Zuid

Maandagavond 18 januari is het Algemene Ledenvergadering van Groenoord-Zuid, inclusief Noorderkwartierwest. Naast een korte bespreking van enkele formele puntjes is de avond vooral bedoeld om informatie te geven over lopende projecten en activiteiten in de buurt en om nieuwe ideeën uit de wisselen om de buurt mooier, veiliger en leuker te maken.