Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Derde bijeenkomst Energiepark

GoNoord! naar buiten - Tuin van Noord

De Leiden Noord (pub) KWIS!

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

www.leiden-noord.nl

Nieuwe website

Feestelijk nieuws! Wij zijn het, Leiden-Noord. We willen jullie lat...

Feestelijk nieuws: vanaf nu hebben wij een nieuwe website www.leiden-noord.nl

Dinsdag namen zo'n 100 bewoners en andere belanghebbenden deel ...

Update derde participatiebijeenkomst over het Energiepark

 
 
 

WaarOverheid.nl toont gemeentestukken over Leiden-Noord

Ben jij altijd al nieuwsgierig geweest wanneer de gemeenteraad over Leiden-Noord praat en waar dat over gaat? WaarOverheid.nl maakt dit mogelijk en brengt je daarvan op de hoogte. Bekijk je eigen buurt of wijk op de kaart van jouw gemeente, zoek naar stukken uit de raad en stel jouw eigen meldingen in. Op deze manier krijg je automatisch bericht in je mailbox wanneer de raad praat over een bepaald onderwerp of gebied wat jouw interesse heeft.

 

Veel informatie van gemeenteraden in Nederland is openbaar, zoals de agenda en de verslagen van raadsvergaderingen met de besluiten die daaruit voortkomen. Het is echter zo dat burgers deze informatie nog maar weinig gebruiken. Dit komt onder andere omdat de informatie vaak lastig te vinden is op de website van de gemeente. Tevens moet je maar net weten welke stukken over jouw specifieke wijk gaan of welke stukken jouw interesse hebben. WaarOverheid.nl moet dit makkelijker maken en daarmee burgers beter informeren en bij de lokale politieke betrekken.

 

De website maakt gebruik van de landelijke Wijk- en Buurtindeling van het CBS. Door op een kaart te klikken kan de gebruiker alle documenten die betrekking hebben op een buurt oproepen. Dat zijn er vaak nogal wat, dus filters toepassen is noodzakelijk. Op dit moment doen 108 gemeente mee met Open Raadsinformatie, het open data-platform van VNG Realisatie, dat voor WaarOverheid.nl als bron dient, waaronder de gemeente Leiden. Ook de wijk Leiden-Noord heeft een eigen pagina, waar documenten over allerlei verschillende onderwerpen te vinden zijn. De wijk is weer opgesplitst in Groenoord, Noorderkwartier en de Kooi. Raadpleeg de website hier

 

Bron: Binnenlands Bestuur

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer