Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Derde bijeenkomst Energiepark

GoNoord! naar buiten - Tuin van Noord

De Leiden Noord (pub) KWIS!

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

www.leiden-noord.nl

Nieuwe website

Feestelijk nieuws! Wij zijn het, Leiden-Noord. We willen jullie lat...

Feestelijk nieuws: vanaf nu hebben wij een nieuwe website www.leiden-noord.nl

Dinsdag namen zo'n 100 bewoners en andere belanghebbenden deel ...

Update derde participatiebijeenkomst over het Energiepark

 
 
 

Grijp u kans voor een gratis geveltuin!

Misschien hebt u het al op facebook voorbij zien komen of bent u naar de inloopavond geweest over de herinrichting van de wijk. Eerder liet de gemeente weten dat als u geen geveltuin wilde u dit moest laten weten, echter willen ze graag gaan voor succes en besloten ze om alleen geveltuinen aan te leggen bij mensen die dat echt graag willen. Het gaat om de straten (korte) Hansenstraat & de Groenoordstraat.

Het was belangrijk om u voor 1 maart op te geven via aandeslag@leiden.nl ,
Deze nieuwsbrief is eigenlijk te laat voor dit bericht, maar wie weet kan het alsnog.
 
Wat voor type geveltuin wilt u?
Bijna alles kan, als het maar gaat om een geveltuin van een stoeptegel diep. Wilt u een lange geveltuin, of liever twee kleintjes zodat u er nog iets tussen kan zetten? Of misschien wilt u alleen naast de voordeur een of twee kleine tuintjes voor een mooie (klim)plant? U kunt dit allemaal aangeven en bij twijfel denkt het ‘samen aan de slag team’  graag met u mee. Voor iedere situatie een geveltuin!
 
Wat krijgt u allemaal?
Allereerst legt de gemeente de geveltuin aan en voorzien ze deze van aarde. U kunt uit verschillende pakketten kiezen (onderhoudsarm, schaduw, biodivers etc) het team zal hierover contact opnemen als u u hebt opgegeven. Ook hierover kunt u advies vragen als u twijfelt welke planten het beste zijn voor uw stukje tuin.
 
Onderhoud
Het onderhoud van een geveltuin is minimaal. Allereerst vanwege de kleine oppervlakte natuurlijk! En ideaal gelegen aan de voorgevel ziet u ook meteen als de plantjes een keer water nodig hebben of als er wat onkruid tussen staat. Bent u slecht ter been maar wilt u graag een geveltuintje schroom dan niet om een buurtgenoot te vragen om de geveltuin met u op orde te houden. Er zijn genoeg mensen in de wijk die een groene buur een handje willen helpen.

 

Waarom een geveltuin?

  • Er zijn een hoop redenen waarom u een geveltuin zou willen. Bijvoorbeeld omdat het er mooi uitziet, en bedenk dan hoe geweldig een straat opknapt als de meeste mensen zo’n fleurig strookje voor het huis hebben. Het oog wil ook wat en onze wijk verdient het gewoon om er fleurig uit te zien, tenslotte heten we niet voor niets Groenoord Zuid! 
  • Naast de mooi factor helpen geveltuinen met hittestress in de stad. Hoe meer tegels hoe warmer het in de stad is en dat kan heel snel heel oncomfortabel worden.
  • Een geveltuin zorgt ervoor dat er meer hemelwater op een natuurlijke manier wordt opgevangen zonder dat dit het riool belast. Deze waterbuffer zorgt ook weer voor de warmteregulatie in de stad, een win win situatie dus. 
  • Het gevelgroen geeft kleine dieren, van worm en vlinder tot egel, een extra plekje in onze stadsjungle. Dat is niet alleen fijn voor deze dieren maar ze helpen ons ook om plaagbeestjes te bestrijden. Een egel alleen al kan bijvoorbeeld zo’n 40 slakken per nacht verorberen!

Twijfel dus niet langer en geef u op via aandeslag+leiden+nl
 
En als u na een poos toch de geveltuin niet ziet zitten komt de gemeente hem weer aanpassen naar de stoep die het voorheen was.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer