Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Derde bijeenkomst Energiepark

GoNoord! naar buiten - Tuin van Noord

De Leiden Noord (pub) KWIS!

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

www.leiden-noord.nl

Nieuwe website

Feestelijk nieuws! Wij zijn het, Leiden-Noord. We willen jullie lat...

Feestelijk nieuws: vanaf nu hebben wij een nieuwe website www.leiden-noord.nl

Dinsdag namen zo'n 100 bewoners en andere belanghebbenden deel ...

Update derde participatiebijeenkomst over het Energiepark

 
 
 

Gratis tuinplanten afhalen: noteer deze dag in je agenda

Bij Intratuin kun je binnenkort twee gratis planten afhalen. Maar wel in ruil voor een tegel uit je tuin. Het idee: tegel eruit, plant erin. De actie is bedacht door Intratuin en vereniging Groei & Bloei om te zorgen voor een groenere leefomgeving. Naast dat de tuin wordt opgevrolijkt, is het ook duurzaam. Hoe meer groen in je tuin, hoe leefbaarder die wordt voor vogels, bijen, vlinders en andere insecten. Zo hou je de natuur in balans.

Nog een reden voor een groenere tuin, is de afvoer van regenwater, aldus Groei & Bloei en Intratuin in hun persbericht. 'Regenwater kan in een natuurlijke bodem beter naar beneden zakken, waardoor de riolering minder snel overbelast raakt.' En: meer planten in je tuin zorgen ervoor dat de warmte minder snel blijft hangen. Met de extreem hete zomer van afgelopen jaar nog in het achterhoofd, klink dat zo slecht nog niet.

 

Groei en voor... een stoeptegel

Noteer 23 maart in je agenda en vergeet je stoeptegel niet. Tussen 10 en 15 uur kun je bij Intratuin twee vaste plantjes uitkiezen, waaronder vrouwenmantel (Alchemilla), ijzerhard (Verbena), anemonen en zonnehoed (Echinacea). Let wel; één tegel per persoon. Meer info lees je hier

 

Bron: Jan Magazine

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer