Groenoord-Zuid
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Tweede Leidse Geuzenspelen/Burendag

Buurtbarbecue Robert Kochplaats

Buitenspeeldag Robert Kochplaats

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Stichting Jeugd en Welzijn en Libertas Leiden organiseren weer een ...

Het gezellige kerstfeest voor ouderen!

Matinee en Dinee in Huis van de Buurt De Kooi. Kom ’s middags...

Matinee en Dinee Gospelkoor Living Worlds

Opvoeding Ontmoet andere ouders in het Mamacafé op 7 decembe...

Mamacafé: voor al jouw vragen

 
 
 

15 jaar Buurtvereniging Groenoord-Zuid

Vanaf ongeveer het jaar 1990 werden er door 4 bewoners ( Simone, Marianne, Ilonka en Ton) van de wijk allerlei initiatieven ondernomen voor het groener en veiliger maken van de buurt en het bevorderen van het contact tussen de grote en kleine bewoners in de wijk. 

360 jaar Haarlemmertrekvaart
In het jaar 1657 werd op 27 februari opdracht gegeven tot het graven van de Haarlemmertrekvaart. In de 8 maanden daarna werd flink gegraven en doorgewerkt aan de trekschuit verbinding van Haarlem naar Leiden en op 1 november van datzelfde jaar voer de eerste trekschuit van Leiden naar Haarlem. 10 jaar geleden werd het 350 jaar jubileum met een groot zomerfeest gevierd op de Haarlemmerweg en een barbecue in de wijk. Trekschuiten varen niet meer inmiddels, maar varen over de trekvaart kan gelukkig nog steeds.

15 jaar Buurtvereniging Groenoord-Zuid
Vanaf ongeveer het jaar 1990 werden er door 4 bewoners ( Simone, Marianne, Ilonka en Ton) van de wijk allerlei initiatieven ondernomen voor het groener en veiliger maken van de buurt en het bevorderen van het contact tussen de grote en kleine bewoners in de wijk.

Op 14 juni 2002 werd de Buurtvereniging Groenoord-Zuid opgericht en op 17 juni 2002 was de eerste inschrijving in het handelsregister van de Kamers van koophandel. De activiteit van de vereniging is het verstekken van informatie aan buurtbewoners, het bevorderen van onderlinge activiteiten.

Dat de vereniging haar taak serieus neemt blijkt uit de volgende activiteiten die de laatste 10 jaar in de buurt georganiseerd werden: 

Een straat/buitenspeeldag (8x)
Een straat plant-en veegmiddag/blaadjesveegmiddag (3x)
Een buurtBBQ (5x)
Een Burendag (7X)
Een Kerstspel (10x)
Een Vuurwerkopruimactie(10)

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Verslag Burendag in Groenoord Zuid, NKW en Nieuw Leyden (door Emile van Aelst)

Zaterdag organiseerden de wijken Groenoord Zuid, Noorderkwartier-West en Nieuw Leyden gezamenlijk Burendag 2014. Tegen drie uur begon het feest met en optreden van drumfanfare FBL op het gele plein in het midden van de twee wijken...

inspraakreactie groenoordhallen 2005

Buurtvereniging Groenoord Noord

Secretariaat:

Frans van Mierisstraat 26

2316 AN Leiden

Leiden, 5 May 2008

Betreft: Inspraakreactie Groenoordhallenterrein

Geacht College,

Hierbij dient ondergetekende namens de Buurtvereniging Groenoord Noord een inspraakreactie in ten aanzien van het inrichtingsvoorstel Groenoordhallen en Omgeving.

Hoogachtend,

namens de Buurtvereniging Groenoord Noord

dr. H.C.I. Rietman (voorzitter)

namens deze, drs. H. Dijkerman (gemachtigde)


 
 

Mijn Buurt door Els Seisveld

Bram Pater, van CobraProductions, heeft een wijkbewoonster gevonden om iets over haar wijk te vertellen. Els Seisveld woonde in de Molenstraat. Vandaaruit liepen we even door haar buurt.