Groenoord-Noord
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Nieuwe website

Feestelijk nieuws: vanaf nu hebben wij een nieuwe website www.leiden-noord.nl

Update derde participatiebijeenkomst over het Energiepark

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

www.leiden-noord.nl

Nieuwe website

Feestelijk nieuws! Wij zijn het, Leiden-Noord. We willen jullie lat...

Feestelijk nieuws: vanaf nu hebben wij een nieuwe website www.leiden-noord.nl

Dinsdag namen zo'n 100 bewoners en andere belanghebbenden deel ...

Update derde participatiebijeenkomst over het Energiepark

 

Kennismaken met VTV Leiden.

Op de Gabriel Metzustraat 4, in Groenoord Noord, staat het clubgebouw van VTV.

VTV staat voor Vrije- tijdsbesteding, Thuishulp en Vormingsactiviteiten. In en vanuit dit gebouw worden allerlei activiteiten georganiseerd voor mensen met een beperking en/of autisme.

Alle avonden en weekeinden is het druk in het clubhuis; er wordt gedanst, muziek gemaakt, toneel gespeeld, gekookt en lekker gegeten. En er worden cursussen gegeven.

In vakantieperiodes worden er uitstapjes georganiseerd, concerten gegeven en er is nog veel meer.

Het is mogelijk om vanuit VTV deel te nemen aan G-sporten, zoals schaatsen, voetbal, korfbal, zwemmen. En voor diegenen die liever bij een reguliere vereniging sporten, is er bij VTV een sportcoach die mee op zoek gaat naar de sport die het best past.

Een maatjesproject heeft VTV ook. Via de vrijetijdsbank kunnen mensen met een beperking gekoppeld worden aan een vrijwilliger.

VTV heeft ruim 800 leden.

 

Het begeleiden van de bezoekers met een beperking wordt gedaan door vrijwilligers. Dit zijn mensen uit alle lagen van de samenleving en van alle leeftijden. Ook buurtbewoners uit Groenoord verrichten vrijwilligerswerk bij VTV.

Bijvoorbeeld Ard en Frans die samen op woensdag een timmerclub begeleiden. Ard doet dit vrijwilligerswerk al 18 jaar, Frans 10 jaar. Zij hebben al heel wat vogelhuisjes, poppenhuizen en kastjes getimmerd met de bezoekers.

 

VTV werkt graag samen met buurtbewoners, in 2013 is er een musical over Groenoord opgevoerd: “Joehoe de Musical”. Deelnemers van VTV en buurtbewoners hebben een geweldige tijd gehad met het opzetten en uitvoeren van deze musical.

 

Vind je het leuk om ook eens wat te doen bij VTV?

Af en toe, of iedere week, dat kun je zelf bepalen. Heb je een hobby die je wilt delen, of wil je gezelschap bieden? Je bent zeer welkom!

Op de website van VTV www.stichtingvtv.nl kun je zien wat er allemaal te doen is en waar vrijwilligers voor worden gezocht.

Heb je iets te bieden wat er niet bij staat dan kun je daarover ook in gesprek met een consulent van VTV.

Veel uitvoeringen van concerten zijn gratis toegankelijk voor buurtbewoners

Kom eens kennismaken met VTV je bent van harte welkom!

  •  
     
  •  
     
  •  
     

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Zaterdag 21 maart is NLDoet.

Een dag waarop veel Nederlanders vrijwilligerswerk doen en ervaren hoe leuk het is om je in te zetten voor iemand anders. Geld verdien je er niet mee, maar waardering en plezier vergoeden dat ruimschoots. VTV Leiden organiseert voor mensen met een beperking vrijetijdsbesteding, het clubhuis is aan de Gabriel Metzustraat te Leiden.

 

 
 

Enthousiaste buurtbewoners gezocht: een nieuwe speel- en ontmoetingsplek in het Noorderkwartier!

Wij, de Leidse Bond voor speeltuinen, Libertas Leiden en iDOE, zijn op zoek naar nieuwe, enthousiaste buurtbewoners die samen willen werken om een bruisende speel- en ontmoetingsplek te creëren. Er is ruimte voor het inbrengen en uitvoeren van eigen intiatieven, ideeën en actviteiten. Wij nodigen jou uit voor een buurtbijeenkomst!

 
 

De musical "JOEHOE" over Groenoord; zeer geslaagd

In samenwerking tussen Greet Meesters en VTV Leiden (De Stichting VTV organiseert, coördineert en ondersteunt vrijetijds- en vormingsactiviteiten voor mensen met een beperking) is een fantastische producyie tot stand gekomen tussen buurtbewoners en mensen met een beperking. Gisteravond waren zo'n 100 belangstellenden komen kijken naar de voorstelling.