Groen
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

BURENLUNCH

Rommelmarkt Het Gebouw

Rommelmarkt in Het Gebouw

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

www.leiden-noord.nl

Nieuwe website

Feestelijk nieuws! Wij zijn het, Leiden-Noord. We willen jullie lat...

Feestelijk nieuws: vanaf nu hebben wij een nieuwe website www.leiden-noord.nl

Dinsdag namen zo'n 100 bewoners en andere belanghebbenden deel ...

Update derde participatiebijeenkomst over het Energiepark

 
 
 

Schone feestdagen en een gelukkig nieuw jaar namens de gemeente Leiden!

Rond de feestdagen wordt afval op een ander moment opgehaald dan u gewend bent. Huishoudens met een mini-container hebben een kaartje ontvangen. Rond de jaarwisseling zijn alle wijkcontainers afgesloten. Vanaf 2 januari haalt de gemeente Leiden ook uw kerstboom weer op.

Wijkcontainers  Kerst
Tijdens de kerstdagen zijn de ondergrondse en bovengrondse containers voor restafval, papier, textiel, plastic en glas gewoon open. Hou er wel rekening mee dat de containers tijdens eerste kerstdag niet worden geleegd. Op andere momenten rond Kerst worden de wijkcontainers extra geleegd. 

Oud & Nieuw 
Op maandag 31 december zijn alle ondergrondse restafvalcontainers vanaf 16:00 uur gesloten. Deze containers gaan op Nieuwjaarsdag om 07:00 uur weer open. Alle papier-, glas-, textiel- en plasticcontainers worden ook op maandag 31 december gesloten. Dit gebeurt in de loop van de dag. Op woensdag 2 januari in de loop van de dag zijn alle containers weer open voor gebruik, behalve de plasticcontainers. De bovengrondse plasticcontainers worden weggehaald en komen niet meer terug. De ondergrondse containers worden gesloten, en later omgebouwd dan wel verwijderd. Vanaf 1 januari 2019 gaat de gemeente Leiden plastic nascheiden: plastic hoeft niet meer apart te worden ingeleverd. Plastic kan vanaf 1 januari weer bij het huishoudelijk afval (restafval). Voor meer informatie, zie www.leiden.nl/plastic.

We vragen uw begrip en waar mogelijk medewerking: probeer afval in kleine hoeveelheden weg te brengen en houd het zo lang mogelijk thuis als de containers weggehaald zijn of op slot zitten.  

Minicontainers
Heeft u een mini-container voor GFT- en restafval? In wijk A, wijk B en wijk C zijn andere ophaaldagen vanwege de feestdagen. Kijk op www.leiden.nl/ophaalschema voor uw vervangende inzameldag. Woont u in wijk D, wijk E of wijk F? Voor u verandert er niks rond de feestdagen.  

Laadkisten
Maakt u gebruik van laadkisten? De laadkisten (of rolcontainers) worden zowel dinsdag 25 december als dinsdag 1 januari niet geleegd. Er is geen vervangende inzameldag. Op vrijdag 28 december en vrijdag 4 januari worden de laadkisten weer geleegd.

Kerstbomeninzameling
Handig om vast te noteren: de gemeente haalt vanaf 2 januari in heel Leiden kerstbomen op. Elke wijk heeft een eigen ophaaldag, kijk voor uw dag op www.leiden.nl/kerstboom. Op deze pagina staat alle informatie rondom het aanbieden van uw kerstboom en extra inlevermogelijkheden.

 

Bron: Stadsnieuws Gemeente Leiden

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Bezoek een duurzaam huis in Leiden-Noord

In het hele land openen duurzame huiseigenaren hun deuren tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 3 en 10 november. Ook de gemeente Leiden doet hieraan mee. Met een grote variatie in woningen en soorten maatregelen is de huizenroute voor iedereen die zich wil oriëteren op duurzaam en energiezuinig wonen een aanrader. 

 
 

Sluiting tijdens feestdagen

Tijdens de feestdagen is ons kantoor op een aantal dagen gesloten:
 
Woensdag 25 december
Donderdag 26 december
Vrijdag 27 december
Woensdag 1 januari
 
Op dinsdag 24 december en dinsdag 31 december sluit ons kantoor om 15.30 uur.

Politiebureau Kooilaan enkele dagen gesloten in vakantieperiode

(thumb) logopolitie.gifLeiden, 13 juli 2009

Tijdens de vakantieperiode is het Politiebureau aan de Kooilaan op donderdag en vrijdag gesloten.