Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Derde bijeenkomst Energiepark

GoNoord! naar buiten - Tuin van Noord

De Leiden Noord (pub) KWIS!

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Rouwloods is een kleinschalige, informele uitvaartonderneming die w...

Rouwloods

www.leiden-noord.nl

Nieuwe website

Feestelijk nieuws! Wij zijn het, Leiden-Noord. We willen jullie lat...

Feestelijk nieuws: vanaf nu hebben wij een nieuwe website www.leiden-noord.nl

 
 
 

Sloop Spoortje gestart

Enige tijd geleden bent u geïnformeerd over de start van de eerste werkzaamheden rond het
Kooiplein. Ondertussen zijn de sloopwerkzaamheden van de 12 woningen van Ons Doel aan de
Kooilaan/ Curaçaostraat bijna afgerond en is de sloop van 't Spoortje gestart.


Opening informatiecentrum
Sinds vorige week woensdag 26 juni is in het voorzieningengebouw aan de Bernhardkade 36
informatiecentrum Het Plein geopend. Met prachtige foto’s, gemaakt door een bekende Nederlandse fotograaf, van herkenbare, trotse bewoners en gebruikers van Het Plein is het informatiecentrum aangekleed en de promotie van Het Plein gestart. Vanaf nu is elke woensdagmiddag van 15:00- 19:00 uur dit informatiecentrum geopend om u te informeren over de verschillende werkzaamheden die de komende tijd op en rond Het Plein gaan plaatsvinden. Ook kunt u hier terecht voor uw vragen en of opmerkingen, mochten er zaken zijn die u graag met ons wilt delen. In het informatiecentrum hangen tevens tekeningen van de nieuwe woningen die momenteel worden ontwikkeld. Voor de laatste ontwikkelingen kunt u ook kijken op www.hetpleinvanleiden.nl, op deze site kunt u zich voor de digitale nieuwsbrief inschrijven.
Voorbereiding en sloop ‘t Spoortje
Vanaf 24 juni zijn de voorbereidende sloopwerkzaamheden, o.a. het uitvoeren van de asbestsanering, van ’t Spoortje begonnen. Dit moet altijd zorgvuldig gebeuren voordat het gebouw daadwerkelijk kan worden gesloopt. Eind deze week wordt het gebouw gesloopt en volgens de huidige planning zal dit duren tot begin augustus. De sloop wordt uitgevoerd door sloopbedrijf van Diemen uit Leiden. Zoals eerder is aangegeven in de vorige nieuwsbrief komen op de plek van ’t Spoortje tijdelijke parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen vervangen de parkeerplaatsen langs de Kooilaan voor o.a. de bewoners van de Waaijer. Ook vervangen deze parkeerplaatsen de plaatsen die zullen vervallen in de openbare ruimte rond Het Plein. Zo kunnen de bewoners, de bezoekers en de werknemers van de winkels goed en veilig blijven parkeren gedurende de verschillende werkzaamheden die gaan plaatsvinden.
Voorbereiding en sloop Bernhardstraat (oneven zijde)
De voorbereidende sloopwerkzaamheden van de Bernhardstraat zijn eveneens in volle gang.
Volgende week wordt gestart met de asbestsanering, gevolgd door de daadwerkelijke sloop per medio augustus. De werkzaamheden zullen ongeveer tot eind oktober- begin november duren en worden eveneens uitgevoerd door van Diemen. Vanaf september worden deels op deze locatie en deels langs de tunnel over de Willem de Zwijgerlaan kabels en leidingen verlegd, waarna gestart wordt met de bouw van 35 nieuwe appartementen naast de Waaijer voor Woningbouwvereniging de Sleutels en de ontwikkeling van de woningen met bijbehorende voorzieningen achter de bestaande Albert Heijn. Het is uiteraard niet toegestaan de sloopterreinen binnen de bouwhekken te betreden, ook niet om even een foto te maken. Dit ter voorkoming van ongevallen. Voor meer informatie, vragen of klachten: bezoek ons informatiecentrum of de website www.hetpleinvanleiden.nl.
Met vriendelijke groet,
Projectteam Het Plein

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer