Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Derde bijeenkomst Energiepark

GoNoord! naar buiten - Tuin van Noord

De Leiden Noord (pub) KWIS!

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Rouwloods is een kleinschalige, informele uitvaartonderneming die w...

Rouwloods

www.leiden-noord.nl

Nieuwe website

Feestelijk nieuws! Wij zijn het, Leiden-Noord. We willen jullie lat...

Feestelijk nieuws: vanaf nu hebben wij een nieuwe website www.leiden-noord.nl

 

Aanwijzingsbesluit Betaald Parkeren

Op dinsdag 28 april heeft het college van burgemeester en wethouders een ontwerpbesluit genomen over de nieuwe parkeer- en tariefzones met bijbehorende venstertijden. Het college wijst nieuwe parkeerzones aan, daarom heet het een aanwijzingsbesluit. Op deze kaart zijn de parkeer- en tariefzones, en de venstertijden aangegeven.

Voor 17 juni kunt u een zienswijze indienen op het ontwerpbesluit.

De schilwijken worden verdeeld in een binnen- en een buitenschil. In de binnenschil geldt straks betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 19.30 uur en in de buitenschil van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 19.30 uur. Ook zijn de voorwaarden vastgesteld voor het verlenen van alle soorten parkeervergunningen, zoals voor bewoners, mantelzorgers en verenigingen. Voor het parkeren van werknemers met een vergunning zijn specifieke terreinen en straatsecties aangewezen. Per gebied geldt een maximum aantal werknemersvergunningen.

 

Het college informeert de gemeenteraad deze week over de stand van zaken van het project Uitbreiding Betaald Parkeren. Hierbij worden alle voorstellen rondom invoering betaald parkeren in de schilwijken nog eens op een rijtje gezet. U kunt het memo aan de gemeenteraad hier nalezen.

 

Opheffen blauwe zones (verkeersbesluit)

Op dinsdag 28 april heeft het college ook een ontwerpverkeersbesluit genomen over het opheffen van de blauwe zones. Het college kiest ervoor de blauwe zones vanaf 1 januari 2016 waar nodig door te laten lopen tot het moment van daadwerkelijke invoering van betaald parkeren in de schilwijken. De invoering van betaald parkeren gebeurt gefaseerd: eerst krijgen de wijken in de binnenschil betaald parkeren, daarna volgen de wijken in de buitenschil. Alle blauwe zones binnen de gemeente Leiden worden in de loop van 2016 opgeheven.

 

Hoe kunt u reageren op de ontwerpbesluiten?

De ontwerpbesluiten worden vanaf 6 mei 2015 gedurende een periode van zes weken opengesteld voor het indienen van zienswijzen. U kunt uw reactie voor 17 juni 2015 in een e-mail sturen aan n.verweij+leiden+nl of in een brief naar Postbus 9100, 2300 PC Leiden onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpverkeersbesluit opheffen blauwe zones Leiden/ontwerp aanwijzingsbesluit schilwijken’. De zienswijzen op de ontwerpbesluiten worden meegenomen in het definitieve collegebesluit.

  •  
     
  •  
     

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer