Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Derde bijeenkomst Energiepark

GoNoord! naar buiten - Tuin van Noord

De Leiden Noord (pub) KWIS!

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Rouwloods is een kleinschalige, informele uitvaartonderneming die w...

Rouwloods

www.leiden-noord.nl

Nieuwe website

Feestelijk nieuws! Wij zijn het, Leiden-Noord. We willen jullie lat...

Feestelijk nieuws: vanaf nu hebben wij een nieuwe website www.leiden-noord.nl

 

Nieuwbouw Groenoord: het moet niet veel gekker worden!

(thumb) sloep.jpgLeiden, 30 augustus 2009

Het blijkt dat de nieuwbouw op het Groenoordhallen terrein niet echt goed verkopen, waarschijnlijke oorzaak, de stagnatie op de woningmarkt door de kredietcrises. Marktpartijen doen er alles aan om de verkoop te stimuleren. Ijmere lokt nu kopers met een luxesloep van bijna € 10.000. In de Telegraaf stond het navolgende artikel:

door Roy Klopper (uit de Telegraaf)

LEIDEN -  De Amsterdamse woningcorporatie IJmere probeert sinds deze week kopers voor nieuwbouwwoningen in Leiden te lokken met een luxesloep van bijna tienduizend euro.

 

De woningbouwvereniging wil samen met een projectontwikkelaar een compleet nieuwe woonwijk laten verrijzen op de plek waar in de sleutelstad nu nog de Groenoordhallen staan. In totaal moeten er vijfhonderd woningen komen, variërend van sociale huurappartementen tot watervilla's van bijna een miljoen euro. Sinds de verkoop van de eerste 47 aan het water te bouwen woningen afgelopen voorjaar begon, staan de kopers allesbehalve in de rij. "We hebben niet meer dan 40 procent van deze huizen aan de man gebracht. Door de crisis is de huidige woningmarkt flink moeilijker dan die van twee jaar geleden", aldus een woordvoerder van IJmere.

De eerste spade voor het bouwproject gaat pas in de grond als zeventig procent van de huizen is verkocht. "Om die reden proberen we belangstellenden nu met aantrekkelijke voordeeltjes over de streep te trekken, zodat we zo snel mogelijk kunnen gaan bouwen", zo meldt de corporatie.

Naast een gunstig rentetarief voor de hypotheek en een eventueel overbruggingskrediet, is de fonkelnieuwe sloep het opvallendste lokmiddel. Wie voor 1 oktober een koopcontract tekent voor een waterwoning, vindt bij de oplevering een klassieke Oud Huijzer 460 sloep ter waarde van 9000 euro bij zijn aanlegsteiger. Presentje van de hoofdstedelijke woningbouwvereniging. Deze zegt het niet raar te vinden dat een corporatie die sociale woningen verhuurt luxeboten weggeeft. "IJmere heeft ook een tak voor projectontwikkeling. Daar past deze verkooptechniek volledig in", verdedigt de woordvoerder. Hij benadrukt dat de winst uit de commerciële activiteiten wordt geïnvesteerd in volkshuisvesting en maatschappelijke projecten.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer