Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Derde bijeenkomst Energiepark

GoNoord! naar buiten - Tuin van Noord

De Leiden Noord (pub) KWIS!

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Rouwloods is een kleinschalige, informele uitvaartonderneming die w...

Rouwloods

www.leiden-noord.nl

Nieuwe website

Feestelijk nieuws! Wij zijn het, Leiden-Noord. We willen jullie lat...

Feestelijk nieuws: vanaf nu hebben wij een nieuwe website www.leiden-noord.nl

 
 
 

Brede school (Het Gebouw)

Begin januari is brede school Het Gebouw af. Dan trekken ook de eerste organisaties erin en rond de voorjaarsvakantie, als de schoolpleinen klaar zijn, verhuizen de scholen. Projectleider Eveline Botter, van de gemeente, vertelt er meer over.

 “Het is hard werken geweest, maar we zijn met het hele team trots op hoe het is geworden.” Projectleider Botter is vooral blij met de
kansen die Het Gebouw aan de gebruikers biedt. “Dit gebouw geeft écht extra mogelijkheden. Een school in z’n eentje zou bijvoorbeeld nooit zo’n grote aula kunnen hebben. Of denk aan de voordelen van een bibliotheek waar je binnendoor naartoe loopt.”


Daktuin
Ook is Botter trots op de daktuin voor de bewoners van de huurwoningen in Het Gebouw. “Dat is een prachtige plek, die ook nog eens de wateroverlast in de buurt vermindert. Want al het
water dat in de aarde en het gras op het dak wordt opgenomen, komt niet op straat terecht. En op warme dagen zorgt zo’n tuin voor koelte. Ook niet onbelangrijk in een omgeving met veel steen.”


Schoolpleinen
De komende weken worden de schoolpleinen verder afgemaakt. “De kleuters en de BSO spelen op een van de daken. Dat is een veilige, beschutte plek, waar de kinderen zich met een voetbalkooi en een basketbalveldje toch goed kunnen uitleven. Beneden is een tweede schoolplein, dat buiten schooltijd ook open is voor kinderen uit de buurt. Bijzonder op beide pleinen is de aandacht voor het groen. Er komen tuintjes om bijvoorbeeld aardbeien uit te plukken, appelbomen en bomen met bijzondere bladeren. Leuk voor de biologieles.”
 

Afmaken omgeving
De komende tijd wordt nog verder gewerkt aan de omgeving van Het Gebouw. In de Timorstraat worden bijvoorbeeld nieuwe parkeerplekken aangelegd. Het bouwverkeer loopt via de Ringkade,
de Timorstraat en de Bonairestraat. Ook tussen Het Gebouw en het nieuwe Marecollege zult u nog veel bedrijvigheid zien. Daar start al snel de bouw van negen huurwoningen voor starters en van een aantal tijdelijke klaslokalen voor het Marecollege, die later omgebouwd kunnen worden tot woningen. Voor beide blokken zitten de palen al in de grond.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer