De Kooi

Bouw Het Plein van Leiden gaat verder

Heijmans is gestart met de bouw van deelplan 4A van Het Plein van Leiden, genaamd Het Park. Dit heugelijke moment vierden Heijmans, gemeente Leiden, belegger Duinweide Investeringen en Albert Heijn vrijdag 26 augustus samen met de omwonenden door het plaatsen van de eerste boom van Het Park.

Het Park bestaat uit een Albert Heijn supermarkt van ca. 1.900 m², een Gall & Gall slijterij, een openbare parkeergarage met 142 parkeerplekken, 15 woningen aan een openbaar dakpark en 20 woningen met tuin. Bijzonder is dat bovenop de supermarkt en garage, een voor iedereen vrij toegankelijk dakpark gerealiseerd wordt. Dit deelplan is ontworpen door de gerenommeerde bureaus Geurst & Schulze en KCAP (dakpark). Met deze ontwikkeling krijgt de wijk er een mooi park bij, komt er extra parkeergelegenheid en worden er nieuwe winkels aan het winkelcentrum Kooiplein toegevoegd.
 
Duinweide Investeringen is de belegger met wie Heijmans een overeenkomst heeft gesloten voor afname van de Albert Heijn supermarkt, Gall & Gall alsook van de bovengelegen 15 vrije sector huurwoningen. Met dit project geeft Duinweide vorm aan haar kernambities om voor haar participanten een hoogwaardige portefeuille met uitstekende supermarkten te verwerven als ook om een portefeuille van hoogwaardige en courante huurwoningen in de vrije sector op te bouwen.
 
Begin 2017 start Heijmans de verkoop van de naastgelegen 20 grondgebonden koopwoningen. Er komen twee typen beschikbaar. Het Karakterhuis (4 stuks), is een royaal drielaags Herenhuis met tuin en de 16 Tuinwoningen bestaan uit twee woonlagen met kap en een zonnige achtertuin.
 
De planning is om Het Park eind 2017 gereed te hebben, waarmee het zuidelijke deel van Het Plein van Leiden zijn voltooiing nadert.
 
Het Plein van Leiden is een samenwerking tussen de gemeente Leiden, Heijmans en woningbouwvereniging de Sleutels. Samen ontwikkelen we een nieuw kloppend hart voor Leiden Noord. Nadere informatie: www.hetpleinvanleiden.nl

 

 •  
   
 •  
   
 •  
   
 •  
   

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Dag van de bouw; Hart van het plein

Heijmans laat u graag zien met welke uitdagingen de bouw te maken heeft. Tijdens de Dag van de Bouw kunt u een kijkje komen nemen op ‘Het Plein van Leiden’. De bouw is een technische én creatieve wereld, waar voor u veel te ontdekken valt. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwste technieken, wie doet nu eigenlijk wat, hoe verloopt zo’n bouwproces en wat gebeurt er achter de schermen voordat een bouwplaats veilig en efficiënt is ingericht? 

 
 

3 april spektakel op HET PLEIN

Binnenkort starten we de eerste bouwwerkzaamheden van Het Plein van Leiden. Een belangrijke mijlpaal in de transformatie van het Kooiplein en omgeving. Dit willen we vieren samen met jou! Met projectbetrokkenen, de omwonenden, ondernemers van het Kooiplein en hopelijk veel Leidenaren ben jij onderdeel van een spectaculair theaterstuk van het internationaal opererend theatergezelschap Gajes.

 
 

Feestelijke opening Arubapad

Een fijn plein om samen te zijn! Dat is de slogan van het nieuw ingerichte plein op het Arubapad. Iedereen is van harte welkom bij de feestelijke opening van het plein op maandag 17 december. Het ontvangst met warme chocolademelk is om 14:30, waarna ontwerper Boto van der Meulen u zal vertellen wat er veranderd is aan het plein. Om 15:00 zal het plein officieel geopend worden door wethouder Fleur Spijker. Vlak daarna bent u uitgenodigd om op te warmen in het Gebouw, dat aan het Arubapad ligt. Om 15:30 is de opening afgelopen. Graag tot ziens op maandag 17 december!