De Kooi
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Open Podium Leiden-Noord

Goede Buur

BURENLUNCH

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Om een goed beeld te krijgen van de verschillende belangen, idee&eu...

Derde bijeenkomst Energiepark

Al jaar en dag hebben de gezamenlijke buurt- en wijkorganisaties ee...

Advies inzake plan LEAD vanuit het VOLN

Op zaterdag 30 maart kunnen alle inwoners van Leiden gratis compost...

Gratis compost ophalen in Leiden op zaterdag 30 maart

 
 
 

Winkeliers Beatrixstraat krijgen ondersteuning van gemeente Leiden

De huurcontracten voor de winkeliers aan de Beatrixstraat alsnog verlengen is een gepasseerd station, meent het Leidse college van burgemeester en wethouders. De gemeente gaat de ondernemers helpen bij het vinden van een nieuwe plek.


Dat blijkt uit de antwoorden op raadsvragen van de fracties van SP, PvdA, D66, GroenLinks en CDA naar aanleiding van het besluit van De Sleutels om de huurcontracten van de winkelpanden in de Beatrixstraat op te zeggen. De woningcorporatie staat aan de vooravond van een grootscheepse renovatie in de Prinsessenbuurt en besloot - na onderzoek naar het toekomstperspectief voor de winkels - om de panden te gaan ombouwen tot woningen.

Het Leidse college zegt dat de huuropzegging een aangelegenheid is tussen huurders en verhuurder. Maar burgemeester en wethouders vinden ook dat De Sleutels in de aanloop naar het besluit onvoldoende heeft gecommuniceerd met de ondernemers en met de gemeente.
"Dat de ondernemers niet voor verzending van de brief zijn gekend in het uiteindelijke besluit tot huuropzegging, hadden wij als college liever anders gezien", staat onder andere in de antwoorden op de raadsvragen.

Het college heeft inmiddels een gesprek gehad met de woningcorporatie over de communicatie met de ondernemers en met de gemeente. "Wij hebben vernomen dat De Sleutels momenteel contact onderhoudt met de betrokken ondernemers over de huuropzeging en de gevolgen daarvan. Vanuit de uitvoering van de retailvisie Leidse Regio 2025 heeft de gemeente aangeboden om ondernemers en organisaties te ondersteunen bij het vinden van nieuwe locaties."

In het straatje in het Noorderkwartier, vlak bij het Kooiplein dat als winkelcentrum volop in herontwikkeling is, merken de ondernemers en organisaties nog niet zo veel van inspanningen van De Sleutels en van de gemeente om hen een alternatief te bieden. Dat zegt Nathalie Lecina van Studio Moio, die ook in de Beatrixstraat zit.

"Het treurige is dat het vernieuwde Kooiplein is ingevuld, zonder met de ondernemers van de Beatrixstraat te spreken. Daar komt nu een nieuwe Marokkaanse groenteboer, maar de groenteboer in de Beatrixstraat kan geen kant op", zegt ze. "Hij heeft een vervangende locatie aangeboden gekregen, maar dat was geen goede optie. Veel te klein, hij kon er nog niet eens zijn koelvitrine kwijt. Vervolgens kunnen ze zeggen: we hebben ruimte aangeboden, maar je neemt het niet. Pijnlijk, dit proces is echt niet oké."
Annet van Aarsen, Leidsch Dagblad, 24-11-2017

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

Tweede Leidse Geuzenspelen/Burendag

Zondag 30 september vindt de tweede Leidse Geuzenspelen en Burendag plaats. 

Aanvang: 12.30 in het Marepark

 
 

Muziekcentrum LN: muziek avond in BC de Kooi

Muziekcentrum Leiden-Noord organiseert op zaterdag 16 maart weer een gevarieerde muziekavond in Buurtcentrum De Kooi. Singer-songwritger Ronald Günther start de avond met mooie zelfgeschreven liedjes gevolgd door het Leidse koor Encore met gospels en jazzy nummers.

 
 

Bewonersenquête Blauwe Zone

De gemeente Leiden evalueert de proef met de blauwe parkeerzones. Bewoners en ondernemers van de wijken waar de blauwe zone is ingevoerd, omwonenden en ondernemers van de binnenstad wordt gevraagd wat zij van de proef vinden.