De Kooi

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Wanneer: zaterdag 27 oktober 2018 Hoe laat: van 18:30...

Halloween in de Kooi

Ons volgende Open Podium vindt plaats op zaterdagavond 6 oktober 20...

Open Podium Leiden-Noord

Ons klimaat laats steeds meer grillen zien. Hete zomers, meer storm...

Informatieavond over klimaatbestendig wonen

 
 
 

Verbeter de buurt

Vaak krijg ik te horen: "Kan de gemeente niet dit, kan de gemeente niet dat, enz." Ja, vaak wel maar de bewoners kunnen zelf ook heel veel.

Zo zijn er bijv. langs de Suriname afvalbakken geplaatst en ondergrondse containers. Jammer dat er een aantal mensen niet weten waar die afvalbakken voor dienen en dat is vooral onder de schooljeugd te merken. Onderweg naar hun school aan de Sumatrastraat ligt dan ook vaak veel afval van zakken waar broodjes hebben ingezeten en ook veel papier van snoep, plastic flesjes enz. Nu heb ik de vervelende eigenschap omdat, als ik toch mijn hondje uitlaat, dat veelal op te rapen en dat in de afvalbakken te gooien. Het zou mooi zijn indien die jeugd dat ook zou doen.

Een lantaarnpaal doet het niet. Nu zitten er op die lantaarnpalen een stikketje met een nummer. Indien men dit via de app "Verbeterdebuurt" doorgeeft komt én de lokatie én de klacht bij de gemeente terecht. Ook andere ongeregeldheden als losse stoeptegels en andere klachten kan men daarmee doorgeven.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Ontwerp Maresingel en Rijnsburgersingel

Het voorlopig ontwerp van de Maresingel en Rijnsburgersingel is maandag 5 oktober met de gemeente besproken. De onderstaande tekeningen zijn per item doorgenomen en de wijzigingen worden door de gemeente meegenomen voor het defintieve ontwerp.

Ontwerp Maresingel - Herensingel

Ontwerp Maresingel - middendeel

Ontwerp Maresingel - Rijnsburgersingel

Ontwerp Bomen Rijnsburgersingel - Maresingel

 

Op 15 oktober is er een informatie avond in de Nieuwe Energie met de uitgewerkte tekeningen van de herinrichting.

 
 

Buurtinitiatief buurttuin Schapenwei

We hebben als omwonenden aan het basketbalveldje aan de Schapenwei aan de gemeente gevraagd om een buurttuin op te mogen zetten voor en door bewoners. De gemeente wil dat graag. Om die reden willen we jullie medewerking polsen om ook echt een buurttuin van de grond te krijgen. 

 
 

Punten herinrichting Maresingel

De gemeente heeft alle reacties van bewoners en andere belanghebbenden in een document samengevat. In dit document staan de punten vermeld. Deze punten zijn meegenomen in het defintieve ontwerp van de Maresingel.

 

Begin oktober is er opnieuw overleg met de gemeente over de herinrichting van de Maresingel.